Author Topic: Where do I find the settings?  (Read 2787 times)

corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 72
    • View Profile
Where do I find the settings?
« on: December 06, 2015, 05:53:52 pm »
As of version 17.4 Qmod saves its presets and settings in your AppData folder like this:
C:\Users\<username>\AppData/Roaming/Qmodconfig
« Last Edit: June 08, 2017, 11:12:09 am by corb »

HvM

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Waar vind ik de settings?
« Reply #1 on: December 08, 2015, 11:25:08 am »
Zal best iets fout doen maar windows herkend het niet bij mij,..
Tips, truuks...graag.
Mvg Henk

corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 72
    • View Profile
Re: Waar vind ik de settings?
« Reply #2 on: December 08, 2015, 01:16:46 pm »
Dag Henk,

Welke versie heb je gebruikt? De GUI of de Console?
Ik heb bij de locale omroep bij mij in de buurt een test lopen met de console op een vrij oude pc met Intel Core2 2.2MHz o.i.d. met win7
Ik gebruik voor de test bij mijzelf ook win7. Win10 heb ik niet. Anders kon ik daar ook op testen.
Op het radioforum had ook iemand een melding op Win10. Ik hoop niet dat Win10 de problemen veroorzaakt want dan wordt het testen voor mij op dit moment moeilijk.
Is er in de map met Qmod software of in de qmodconfigmap mogelijk een foutbestand bijgekomen na het testen? Zo ja, wat staat er in?
Grt,
corb

HvM

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Waar vind ik de settings?
« Reply #3 on: December 08, 2015, 05:23:48 pm »
Hallo,

Inmiddels heb ik het werkend op windows 7. Ik heb mijn audio processing allemaal nog op XP lopen. Hier doet hij het dus niet op.
Wordt vervolgd...heb je niks hardwarematigs meer staan  :D :D

corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 72
    • View Profile
Re: Waar vind ik de settings?
« Reply #4 on: December 09, 2015, 11:06:51 am »
Hardwarematig? Alle Qmods die ik ooit gebouwd heb zijn ergens in het land of bij sloop beland. ;)
Ik doe dit nu als hobby. Ik bedoel dus het programmeren.

Draait de win7 versie stabiel en zonder meldingen zoals anderen op het radioforum melden?

Ik heb geen XP ter beschikking en ken ook niemand bij wie ik het kan uitproberen. Wel wil ik proberen een test PC op te zetten met win10 en eventueel later een Mac systeem maar die zijn vrij prijzig en voor iets wat hobby is en gratis beschikbaar is, wordt dat nogal een investering

corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 72
    • View Profile
Re: Waar vind ik de settings?
« Reply #5 on: December 09, 2015, 03:34:15 pm »
Win10 systeem opgezet. Draait goed en geen problemen met opstarten.
Getest met API MME en WASAPI

Zie screenshots

Cor
« Last Edit: December 09, 2015, 04:29:17 pm by corb »

HvM

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Waar vind ik de settings?
« Reply #6 on: December 10, 2015, 01:41:23 pm »
Hallo Cor,

Goed en minder goed nieuws..
Ik heb het nu ook aan de gang op XP alleen als ik een instelling wil veranderen loopt hij vast.
Als ik niets doe blijft hij wel stabiel lopen. (Heb hem nu 4 uur aanstaan) Klankkleur is prettig !

Mvg Henk

HvM

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Waar vind ik de settings?
« Reply #7 on: December 10, 2015, 02:20:40 pm »
Update:

Als ik de audio input stop kan ik hem wel bedienen en loopt hij ook niet vast. ;D

corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 72
    • View Profile
Re: Waar vind ik de settings?
« Reply #8 on: December 10, 2015, 06:36:06 pm »
Henk. Dat is mooi nieuws ;D. Is de XP-PC een beetje snel? Ik heb de console kunnen draaien op een Atom D2500(In het geval je het niet weet, dat is een tablet processor). Wel af en toe een stotter maar geen vastloper. OS is win7 en API is MME, met WASAPI loopt het niet. Ik denk dat de processor te traag is.

HvM

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Waar vind ik de settings?
« Reply #9 on: December 11, 2015, 08:42:43 am »
Ja werkt prima. Heb normaal hier Breakaway of Stereotool op draaien.
Vind hem erg lekker vet klinken, beetje analoge sound wat k mis zeker bij Stereotool. Nu nog een stereocoder erbij in bouwen :)

corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 72
    • View Profile
Re: Waar vind ik de settings?
« Reply #10 on: December 11, 2015, 04:02:50 pm »
Quote
Nu nog een stereocoder erbij in bouwen

Ik zou wel willen maar dat vereist natuurlijk gelijk een andere kwaliteit geluidskaart plus een studie op zich om een digitale mpx-coder te maken.
Heb er nog niet veel studiemateriaal voor gevonden, de kunst is de filters voor harmonische filtering. Misschien iets voor 2016 net zoals een Mac versie.
Ik heb inmiddels de 15.2 final on-line gezet. Er is een paar procent rekenkracht mee te besparen door de stereoverbreding uit te zetten.

corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 72
    • View Profile
Re: Where do I find the settings?
« Reply #11 on: May 15, 2018, 11:38:19 am »
From Qmod 18.2 and upwards the settings folder has moved to the <Qmod install folder>/Settings.