Author Topic: Qmod starts fine the first time, then crash every start  (Read 63 times)

Offline maxpayne13

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Qmod starts fine the first time, then crash every start
« on: May 26, 2022, 01:05:16 pm »
Hello,

I have 2.22 x64 version.
When the folders are not created, the program starts fine.
If I close it, and restart it, I saw the main window initializing, then the program exit every time. I must delete all the folders in the primary folder to start it again.

Despite this, amazing program, thanks for your work.

Regards

Offline corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 85
    • View Profile
Re: Qmod starts fine the first time, then crash every start
« Reply #1 on: May 26, 2022, 07:17:14 pm »
Hi,
Welcome to the board.

Qmod crashes for some reason. In the Qmod directory should be a folder called Errorlog. In there you should find a file qmodlog.txt and stacklog.txt.
After a crash in the stacklog.txt file you'll find the reason for the crash. Don't restart qmod but copy the content and post it here so I can check it out and try to reproduce it on my system and compile an update as soon as possible. Thanks.

Regards,
Cor

Offline maxpayne13

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Qmod starts fine the first time, then crash every start
« Reply #2 on: May 27, 2022, 12:09:44 am »
I only have the stacklog.txt in my Errorlog folder.
Here is the content of the file :

panic: runtime error: index out of range
  • with length 0


goroutine 38 [running]:
qmod/qmodcore.AudioServer.func10()
   C:/Users/Cor/GoProjects/src/qmod/qmodcore/core.go:1238 +0x20fb
qmod/qmodcore.AudioServer.func11()
   C:/Users/Cor/GoProjects/src/qmod/qmodcore/core.go:1449 +0x85
created by time.goFunc
   C:/Go/src/time/sleep.go:180 +0x31

I don't have any Cor directory in my Users folder..

Regards.

Offline corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 85
    • View Profile
Re: Qmod starts fine the first time, then crash every start
« Reply #3 on: May 27, 2022, 03:04:54 pm »
Hi,
I could reproduce it here and will look into it.

<C:/Users/Cor/GoProjects/src/qmod/qmodcore/core.go:1238>
The C:/Users/Cor folder is on my system. Its part of the compilation and gives me a hint where the error comes from.

Cor

Offline corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 85
    • View Profile
Re: Qmod starts fine the first time, then crash every start
« Reply #4 on: May 27, 2022, 06:40:29 pm »
Hi,

I have a temporary solution.
If you haven't set a different audio folder go to <your qmod folder>/Audio/Music.
Create a new folder, say songs. This represents a format.
If not running start qmod and open the config window.
Select the silence tab.
Select the format player tab.
You should see the format you just created Music/songs.
Drag the format to the right panel. You've now created a format.
Close the config window.
This should solve the problem for now. The fix wil be in the next update.

Regards,
Cor
« Last Edit: May 29, 2022, 08:58:16 am by corb »

Offline maxpayne13

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Qmod starts fine the first time, then crash every start
« Reply #5 on: May 27, 2022, 08:23:11 pm »
Hi,

Indeed, it works :D

Thanks for the temporary solution !

Regards
Rémy