Author Topic: Virtual audio cabels  (Read 343 times)

Offline ParelduikerFM

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Virtual audio cabels
« on: May 09, 2020, 09:09:19 pm »
Dag,

De in en out put met VAC's zowel Breakaway pepeline als de normale werkt niet.
MME en WASAPI geven problemen "Audio card not initalized "

Denk dat je een rotte Port audio libary hebt.

Via WDKMS heb ik via VAC 1 wel input maar geen output, omdat Kernelstreaming static is.

audio kaart is trouwens een Behringer UMC 404

Offline corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 82
    • View Profile
Re: Virtual audio cabels
« Reply #1 on: May 11, 2020, 09:47:07 pm »
Hallo Parelduiker,

Gebruik je voor je opstelling the portaudio DLL van versie 20.1? Het is al een tijdje terug dat ik getest heb met Breakaway pipeline, dat werkte met MME goed WASAPI niet. Die test was met de oude portaudio DLL.
Ik zal morgen (12-05-2020) even een test opzetten en laten weten of ik de fout kan reproduceren.
Cor

Offline corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 82
    • View Profile
Re: Virtual audio cabels
« Reply #2 on: May 12, 2020, 07:20:48 pm »
Test resultaat Playout -> Breakaway Pipeline -> Qmod
Ik had in eerste instantie moeite om mijn playout op de pipeline werkend te krijgen, deze werkt ook met Breakaway Pipeline. Daarom de oude portaudio DLL geinstalleerd.
en opnieuw opgestart. Daarna werkte het zoals het hoort. Qmod draait er ook op. Alles draait op MME. Daarna de nieuwe portaudio DLL teruggezet en ook draait het  nu. Geen idee waarom het eerst niet werkte.
Dus als je de oude portaudio DLL gebruikt zou het moeten werken.
Ik heb de oude DLL op de downloadpagina gezet.
Laat het mij weten of je succes hebt.

Update: plaatje toegevoegd

Cor
« Last Edit: May 13, 2020, 06:17:22 pm by corb »

Offline ParelduikerFM

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Virtual audio cabels
« Reply #3 on: May 13, 2020, 10:23:58 pm »
Helaas heb het zelfde gedaan, de Port Audio dll los gedownload zonder resultaat.

stukje error log

2020/05/13 21:58:50 Undefined external error. >> open default1: API=MME inputdevice=default outputdevice=default samplerate=44100 framesize=256
2020/05/13 21:58:50 audiocard error: Undefined external error.
2020/05/13 21:58:50 Undefined external error. >> open default1: API=MME inputdevice=default outputdevice=default samplerate=44100 framesize=256
2020/05/13 21:58:50 audiocard error: Undefined external error.
2020/05/13 21:58:50 Undefined external error. >> open default1: API=MME inputdevice=default outputdevice=default samplerate=44100 framesize=256
2020/05/13 21:58:50 audiocard error: Undefined external error.
2020/05/13 21:58:50 Undefined external error. >> open default1: API=MME inputdevice=default outputdevice=default samplerate=44100 framesize=256
2020/05/13 21:58:50 audiocard error: Undefined external error.
2020/05/13 21:58:50 audiocard error: Undefined external error.

Offline corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 82
    • View Profile
Re: Virtual audio cabels
« Reply #4 on: May 15, 2020, 08:43:05 am »
Aan de hand van de foutlog zie ik dat qmod als input en output default heeft gekozen omdat er blijkbaar iets mis is met de in- en uitgang.
Ik heb de software van portaudio doorzocht maar nergens is de term <Undefined external error> terug te vinden.
Ik ben niet bekend met de Beringher kaart maar kan het zijn dat je als output device de uitgaande poort OUT 1-2 van de Beringher moet kiezen?
Ik zie dat je de IN 1-2 hebt geselecteerd.


Offline ParelduikerFM

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Virtual audio cabels
« Reply #5 on: May 15, 2020, 01:13:49 pm »
Als ik out 1/2 pak of out 3/4 krijg ik het zelfde.
Idem als ik de in en output in Qmod toewijs als VAC.
Dus Pipeline 1 als in en 2 als out.
Maat van me heeft het zelfde probleem.
Ook die krijgt de zelfde foutmelding
<Undefined external error>

Raar maar waar..

Offline corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 82
    • View Profile
Re: Virtual audio cabels
« Reply #6 on: May 15, 2020, 07:07:57 pm »
Wat gebeurt er wanneer je default als in en out instelt in Qmod en de Behringer als standaard in- en output kiest in Windows? Werkt dat wel?
« Last Edit: May 15, 2020, 07:10:29 pm by corb »

Offline TomdeHuiskat

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Virtual audio cabels
« Reply #7 on: May 17, 2020, 11:03:52 am »
Het werkt hier dus wel op een Behringer UMC404HD, maar alleen van input naar output door diezelfde Behringer. Met VAC is het alleen maar fouten.

En nee, het ligt niet aan PortAudio. Werk er zelf ook mee en van VAC naar een echt apparaat werkt prima.

Offline ParelduikerFM

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Virtual audio cabels
« Reply #8 on: May 17, 2020, 02:53:13 pm »
Ja via de Asio van de 404 wel.
Maar een beetje processor hoort te werken met VAC's
Stereotool kan het ook etc die PortAudio hebben.
Tis maar net of je implementatie er van deugt.
Ik krijg in Qmod geen 1 VAC aan de praat, die van Leif niet, en de originele.

« Last Edit: May 17, 2020, 02:55:50 pm by ParelduikerFM »

Offline corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 82
    • View Profile
Re: Virtual audio cabels
« Reply #9 on: May 17, 2020, 09:11:54 pm »
Helemaal mee eens. Het beroerde is alleen dat de opstelling bij mij werkt en ik de klacht niet kan reproduceren. Ik vermoed een combinatie van factoren die bij mij niet optreden. Ik zal mij er verder in moeten verdiepen. Jammer dat je Qmod niet kan gebruiken zoals je wilt.