Author Topic: Geen stereo  (Read 4291 times)

Offline centraal

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Geen stereo
« on: November 29, 2016, 12:40:44 pm »
Hoi ik ben ook een beetje met de software aan het testen alleen de stereo encoder werkt bij mij niet.
Geluidskaart ondersteunt 192 kHz dit weet ik zeker omdat breakaway en stereotool wel stereo genereren.
Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn ??

Groet Jurgen

Offline corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 82
    • View Profile
Re: Geen stereo
« Reply #1 on: November 30, 2016, 10:19:06 am »
Hi Jurgen,
Ik ga er van uit dat je de laatste GUI versie(16.7) gebruikt.
Je kan even checken of de stereo encoder geactiveerd is.
Ga naar Confi dan klik tab FM en controleer of er een vinkje bij stereo encoder active staat
Activeer ook bandwidth control als dat niet zo is.

Dat is het enige dat ik zo kan bedenken waarom je geen stereo hebt.
Bij en anderen werkt het dus waarom bij jou niet.

Cor

Offline centraal

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Geen stereo
« Reply #2 on: November 30, 2016, 06:01:16 pm »
Hoi Cor bedankt voor je reactie, vinkje staat aan ik hoor ook verschil als ik het vinkje aan of uit zet maar geen 19 kHz piloot.
Heb ook de input van het stuurblikje al helemaal open gedraaid maar zonder resultaat.
Ik gebruik de laatste versie 16.7.
Zal als ik tijd heb eens op een andere pc proberen.

Gr Jurgen

Offline corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 82
    • View Profile
Re: Geen stereo
« Reply #3 on: November 30, 2016, 07:17:43 pm »
De 19 kHz piloot komt  bijna door elke geluidskaart heen. Als de gebruikte tuner geen stereo indicatie geeft is mogelijk het niveau te laag. Normaal is het 19kHz signaal 10% van het totale MPX signaal. Heb je ook geprobeerd de 19kHz shift te gebruiken. Mogelijk wijkt de frequentie teveel af en krijgt te tuner geen lock.

Als je de beschikking over een oscilloscoop kunt krijgen zou dat helpen kunnen om het probleem op te lossen maar je kan het ook proberen met een softwarematige spectrumanalyzer op een andere computer met een standaard USB geluidskaart.
Ik heb het bij mij wel eens getest op die manier. Ik kan je de software hier wel linken als wilt, het is freeware dus dat geeft weinig problemen.

Offline corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 82
    • View Profile
Re: Geen stereo
« Reply #4 on: December 01, 2016, 09:25:18 am »
Ik kom er nog even op terug. Ik ben n.l. vergeten te vragen of Qmod ingesteld is op de juiste samplefrequentie.
Je hebt alleen stereo als deze op 192000 staat.

Kijk even bij config->devices of de keuze op 192000 staat.

Offline centraal

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Geen stereo
« Reply #5 on: December 18, 2016, 11:08:43 am »
Hoi Cor dat was het probleem stond op 44100 nu wel stereo, heb wel interesse in de link.
Kan ik eens kijken of ik het voor elkaar krijg.
Verder klinkt het goed !!
Binnenkort eens testen.

Offline corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 82
    • View Profile
Re: Geen stereo
« Reply #6 on: December 22, 2016, 10:37:01 am »
Blij dat ik helpen kan. Zoiets valt niet altijd mee op afstand.
Dit is de link:
http://www.techmind.org/audio/specanaly.html

Succes met testen en ik hoop dat je je bevindingen hier kwijt wil.

Groeten,
Cor