Author Topic: Qmod Starts then Suddenly Disappear.  (Read 415 times)

sevenmizer61

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Qmod Starts then Suddenly Disappear.
« on: February 15, 2018, 04:39:59 pm »
The software disappear when i select a sound card. Sometimes it stops working even at the starting. How i can fix that?

My Specs:
Realtek ALC887 192khz
Intel Celeron Dual Core J1800
2gb of RAM
Windows 7 SP1 Ultimate 32bits
Windows Server 2008 64bits (another PC with same specs but with 4gb of ram)


That's the error that i got using console

PinNew: No physical connection! Getting the pin name
Pin created successfully
PinNew: Creating pin 2:
PinNew: Not source/sink
PinNew: Error -9996
PinNew: Creating pin 3:
PinNew: Not source/sink
PinNew: Error -9996
Filter (WaveCyclic) created with 2 valid pins (total I/Os: 2)
after paHostApiInitializers[4].
TerminateHostApis in
TerminateHostApis out
panic: runtime error: invalid memory address or nil pointer derefe
[signal 0xc0000005 code=0x0 addr=0x4 pc=0x5fe12d]

goroutine 12 [running]:
portaudio.(*Stream).Info(0x0, 0x1f8b0004)
        C:/Users/Cor/GoProjects/src/portaudio/portaudio.go:812 +0x
qmod/qmodcore.AudioServer(0x1f47e100, 0x1f57e000, 0x1f47e080, 0x1f
        C:/Users/Cor/GoProjects/src/qmod/qmodcore/core_pa.go:3638
created by main.appMain.func2
        C:/Users/Cor/GoProjects/src/qmod/qmod/qmod.go:3783 +0x8a
« Last Edit: February 15, 2018, 04:45:47 pm by sevenmizer61 »

corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: Qmod Starts then Suddenly Disappear.
« Reply #1 on: February 15, 2018, 08:45:15 pm »
Hi Sevenmizer61,

I did some searching in the source code and the point at wich the error occurs is where some info is being asked of the sound card, only it finds a nil pointer. It seems that the sound card isn't initialized. It's a bug that makes Qmod crash when the sound card is not available.
Mostly it happens with a wrong sound card selection or setting.
Perhaps you can select the default sound card as your selection in Qmod and have Windows use your sound card as default. That should work.
Also you could check for the error log file, it's in C:\Users\YourUserName\QmodErrors. Maybe you'll find some more info.

The bug will be fixed in version 18.1 but your problem isn't solved by it.
Hope this helps.

Cor

sevenmizer61

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Qmod Starts then Suddenly Disappear.
« Reply #2 on: March 03, 2018, 07:05:13 pm »
I'm gonna test the new version in my dedicated computer

sevenmizer61

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Qmod Starts then Suddenly Disappear.
« Reply #3 on: March 03, 2018, 07:18:44 pm »
extremely unstable. crashes GUI when i set deviation to -3db and uses huge CPU load.

corb

  • Developer
  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: Qmod Starts then Suddenly Disappear.
« Reply #4 on: March 11, 2018, 11:58:43 am »
Sorry for being a bit late.

I see in your previous message that your CPU is a Celeron j1800. If that's still the case with your dedicated PC, it could be that you have to litle processing power available.
I haven't tested it with a Celeron but when you discribe Gui crashes I'm thinking that could be the cause. I've never any seen Gui crashes in all my tests except when I tried it on a to slow D2500 mobile. The program needs a reasonable fast CPU. i5 or i7 or something comparable.
The program is written in Go and is somewhat slower in executing than a program written in C or C++.